07.12.20

Jag måste vara lite hjärntvättat för inatt drömde jag om Ellys blogg. Hon hade skrivit ett så sjukt långt inlägg, jag kommer inte ihåg vad det handlade om, men jag kommer ihåg att Erik blev sur för jag inte gick och la mig. Inlägget var så långt att jag nästan inte orkade läsa färdigt. Och nu på morgonen visste jag inte om det hade hänt, så jag fick gå in och kolla, men Elly hade inte skrivit nåt sjukt långt.

Idag är det sista filningen på skolarbetet, sen ska jag förbereda min avresa. En väska ska till Siv och Gösta som ska transportera den ner till Skåne så den slipper åka tåg. En annan väska ska innehålla julmiddagskläder, julkonsertkläder, födelsedagsfikakläder och julaftonskläder. Kanske också träffakompisarkläder. Den ska jag ha med mig ner till Malmö i morgon. mmm också handbagaget, vad ska jag ha där? Tandborste och pass. Pesetas.

image115
Juleträdet får inte följa med.

nämen..


Såhär får man väl inte göra?

www.kuk.com

07.12.18 Kära Kulturbolag

Jag var på KB i lördags. Det var inte alls meningen, jag skulle bara hem till Alle och dricka två öl men först träffade jag Linus och sen gick vi till Alle. Han tog med oss på glöggfest i ett blommigt kök där vi fick danska saker att äta och dricka. Sen ville Våffe träffas så då tog vi oss till Ölcaféet där hon och Phlin var. De tvingade med mig till toaletten och KB. Tur var det, för det var ball. Jag fick massa uppskattning och där var en massa märkliga människor, bland annat den tyska killen som Elly och jag hängde med på Stellas maskerad, han spelade luftgitarr. Ja sen var där en man som dansade pekfingerdans på scenen. Själv dansade vi armbågsdans, det var Pauline som lärde mig och Våffe den för att vi skulle vara sexiga, men jag tror inte att vi var så sexiga alls faktiskt. Jag brukar ha en förmåga att dansa väldigt orginella danser faktiskt. Fast jag har dålig fantasi så jag brukar titta på hur andra dansar och så att säga inspireras. Pauline tyckte också att det var en bra metod.



image112
Fet förfest.

image113
Toabilden. Pauline hittade en liten toa till sin lilla rumpe. Hjärtat har jag ritat, det är ingen riktig tatuering.

image114
Armbågsdansen

Sammanfattning: Det slår aldrig fel, KB is the place to be.

07.12.18 våld och villebråd

Sakta skrider det framåt med skolarbete och mot jul. Jag myser i min ensamhet i min lägenhet, mitt julträd står här brevid och glädjer mig. Jag ska laga någon form av middag, om jag känner mig själv rätt blir det pasta igen. Erik är på jobbet och det är inte kul att laga mat bara till mig själv. Dessutom har vi inte så mycket godsaker hemma. Jag vill ha sååås. sauce.
Jag vill också ha en större lägenhet och en värld där jag inte behöver vara rädd för att gå utanför dörren. Inte rädd över huvud taget. Men det är jag nu. Inte just i denna stund, men i denna värld. Det är därför jag drar mig för att flytta tillbaka till Malmö. Jag vill inte vara rädd när jag är ute på kvällen, rädd för att bli våldtagen och skjuten i huvet. Här är jag inte så rädd, bara för att bli inlåst i källarförrådet. Ja jag vågar inte gå så långt i från byn heller, ifall nån mystisk man skulle lurpassa i buskarna. Man får inte vara dumdristig, det sa Erik när vi flyttade hit. Det finns våldtäcktsmän där man minst anar det.

07.12.17 irritation i tårar

Åhh, den här dagen är helt värdelös. Och det är inte ens middagstid.
Jag gick upp tidigt för att ta mig hem från Malmö. Tåget var naturligtvis försenat redan från perrongen, vilket var helt i sin ordning, eftersom jag aldrig kan ta mig hem från Malmö så som tidtabellen förespråkar. På tåget sätter jag mig naturligvis på ett säte som är trasigt och gungar fram och tillbaka. Jag lyckas sova lite, tåget är fortfarande försenat och jag börjar ana att jag kommer få problem med byte till buss. När jag har insett att jag kommer missa min anslutning ringer mamma och säger att jag har glömt mitt usb-minne hemma hos henne. Där har jag båda mina arbeten som jag ska bli färdig med denna veckan. Jag ber mamma skicka över filerna, nemas problemas. Om det inte hade varit för att min mamma är en pc-analfabet. Jag försöker förklara hur hon ska göra med varje knapptryckning, "Ska jag höger- eller vänsterklicka? Ska jag enkel- eller dubbelklicka?" ja ni förstår nivån. När tåget kör in på perrongen i Bromölla ser jag min buss köra iväg. Och eftersom jag bor mitt ute i njet nada ingenting så är det en timme till nästa buss går. Ja inne på perrongen ringer jag mamma igen som inte lyckas få rätt på alla högerklickningar och inte lyckas skicka över mina skolarbeten. Jag är upprörd och gråtfärdig.
Nu är jag hemma en timme för sent och märkbart efter med skolarbetet. Jag är på dåligt humör och omotiverad att skriva, för jag vet att jag måste bli färdig senast torsdag och får panik och hjärnstillestånd. Fuck life.

Som om inte det var nog kommer jag hem till en stökig lägenhet, osortead tvätt i påsar, disk i vasken och sopor som luktar för de inte har blivit tömda sen jag åkte. Herrkläder över golvet och sura handdukar slängda lite varstans. Tack Gud, tack!

07.12.13 intörnätt

Hej jag heter Sara och jag använder inte MSN messenger. Ändå ploppar det alltsom oftast upp konversationsfönster från olika gamla kontakter. Jag kan svara men jag kan inte öppna själva fönstret där man ser vilka som är online. Jag kan inte logga in och inte logga ut. Nu har jag tillochmed avinstallerat programet från datorn och trodde att jag var av med problemet, men icke, idag ville Alle prata med mig. Och jag kan inte logga ut, det är det värsta. Folk tror ju att jag dissar dem när jag inte svarar fast jag är online.

07.12.13 gott och väl

Helt ärligt så har jag inte så mycket att göra. Jag, Sara, som hade panik i måndags när jag kom hem från skolan, har nu saker och ting under kontroll. Jag har skivit min del av mattearbetet, det ska bara revideras på måndag utifrån de andras synpunkter. Ja och oppositionen på Tanjas rapport i svenska har jag skrivit och behöver bara gå igenom vad jag ska säga i morgon. De andra rapporterna har jag läst och kommenterat, ska läsa dem en gång till för att sätta mig in riktigt. Sen är det den pedagogiska plattformen (plattskärmen höll jag på att skriva, undrar om en plattskärm kan vara pedagogisk) som jag började med igår, har skrivit typ tre sidor i flödestext. Arbetet ska omfatta högst fem sidor, så jag ska skriva lite till och sen killa mina darlings. Men jag har nästa vecka på mig också, så jag tror det är lugnt. Jag tror att jag ska unna mig själv lite tryffeltillverkning.

07.12.13 lusselelle

Åh! Nu börjar jag komma i fas. Jag har varit på luciafirande på min praktikplats, det var 30 stycken 5-8åringar som sjöng vackra (nåja) julsånger och var fint stassade i vita särkar, strutar och glitter. Bedårande, inte sant?! Sen fick jag lussefika och några teckningar. Också sa de att de saknade mig. Ja nu mår jag bra igen, barnen ger mig den bekräftelse jag behöver. På lördag åker jag till Malmö så om någon vill ses så är jag på. På söndag bakar mamma och jag lussekatter och lite julgodis och sen kollar jag när Elly visar sina magdansskills. Fint. Hoppas hon har mycket pinglor, det är sexigt.

07.12.12 julabstinens

Jul jul jul, jag kommer inte riktigt i stämning. Jag försöker lyssna på julmusik, men de spelar bara massa rapremixer på jullåtar. Jag har köpt apelsiner för att sätta nejlikor i, så det ska lukta gott. Jag har hängt kulor och glitter i vår största krukväxt, de blev ganska fint men det luktar liksom inte gran. Jag har hängt kulor i fönstret och två adventsstjärnor, druckit glögg och varit på julfest. Det känns ändå som att något saknas. Lugn och julefrid kanske. Jag gnällde alltid på mamma när vi bar upp låda efter låda med julgrejer men nu saknar jag mammas mysiga pyntande. Allt ska liksom bytas ut mot julsaker för att det ska kännas på riktigt. Gammalt ska blandas med nytt och hemgjorda julpynt. Julgranen ska dofta och mamma ska laga mat hela dagarna. Vi ska göra julgodis tillsammans, marsipan och choklad och lussebullar. Jag vet inte riktigt om det är så vi haft det, men jag får åka ner till mamma snarast för att komma i stämning.

07.12.10 uppror

Min mage är i uppror. UPPROR. Värre än 21 april 2003.
Sista inlämning på Svenskarapporten var i dag klockan 08.00. Jag hade som sagt ledigt fredag och lördag och hann finslipa det sista i går. Fixat och klart. Sen i morse hade vi mattetenta, det var lugnt liksom, det gick inte att plugga till och nivån var nians matte. Syftet har jag inte förstått. Men det gick bra tex du har siffrorna 1,2,3,4,5,6 och ska bilda två tresiffriga tal där differansen är så liten så möjligt. Inte så svårt eller hur, jag har dessutom läst matte C så jag borde vara godkänd. Well sen var det en massa pladder om matteuppgiften, men allt kändes lugnt liksom. Lite småsaker och sen kunde jag åka på semester i lugn och ro. MEN då kommer vår kära Björn och berättar att vi ska skriva en pedagogisk plattform till den 28 dec. Jag trodde lugnt att den skulle vara inne ungefär den 10 januari. Men vi fick uppskov till den 4 januari, dagen efter jag och Erik kommer hem från Spanien. Vilket betyder att jag måste skriva både mattearbete och platformen denna vecka. Yippekayey!! Magsår nästa!

07.12.09 kass

Åh.
Jag är så jävla dålig. Jag skulle ringa Elly hade jag bestämt och tillochmed skrivit det på bloggen för att garantera det. Men nu är klockan för mycket. Men jag tänker på dig. Jag måste skärpa mig. >Fuck


07.12.09 Om Gyllene tider och massa kött.

Ja helgen har varit ganska underbar. Fredagen började jag med att skita i skolarbete och körde istället med Erik till Kristianstad. Vi kollade lite i affärer och jag köpte mina fantastiska stövlar. Det finns bara ett problem med stövlarna, att de är för breda och mina vader för smala. Visst, det ser kanske lite roligt ut men stövlarna i sig är så vackra så det väger över. Vi körde hem och det ösregnade, kollade teve tog en öl gjorde oss vackra. Jag hade vånda med vaderna och Erik problem med frisyren. Men vi kom till hotellet i rättan tid, fick oss en kopp glögg och minglade med EBParna. Eller det var meningen man skulle göra det men Erik och jag kollade på en intressant film om hans jobb istället. Från plåtbit till färdig bil. Mycket fascinerande.
Sen blev det öl och julmat för alla utom mig. Jag fick äta pasta med oliver istället. Men det var helt okej, för på hela julbordet fanns det bara bröd till mig. Mycket kött med andra ord, och folk var inte ledsna för det. Erik kände inte så många på sitt jobb och jag kände ännu färre så vi satt själv och åt i ett hav av människor. Det var nån underhållning som vi tyckte var kass, men några öl senare stod vi där och dansade både till Gyllene Tider och Lena PH. Det måste ha varit en lyckad fest för till och med Erik dansade. Vi har varit tillsammans i snart tre år och jag har aldrig sett honom dansa förr. Jo hemma i köket i bland men aldrig på ett dansgolv. Det var en rolig upplevelse. Vi tog oss hem och lördagen spenderades i soffan med fyra filmer, två pizzakartonger och en bakfylla (inte jag). Idag måste jag öppna mitt dokument igen, men det är inte så farligt mycket. Jag skrev det i ett nafs medan jag kollade på reprisen av Idolfinalen. Ja så helgen har varit rätt lyckad med andra ord. Nu ska jag koka te och läsa en bok och ikväll ska jag ringa Elly.


.

Hah! Ta hjärntestet på Ansiktsboken, det är sjukt. Jag hittade båda figurerna till slut men det var svårt att ställa om sig. Läskigt sånt, hur det kan bli så.

07.12.05 Möda och värk

Idag är det kasst. Vilken kass dag. För det första så hade vi bara 1½ timmes lektion på schemat, egentligen skulle vi haft tre timmar men geografiläraren hade tydligen något viktigare för sig. Ja det började som sagt bra, med inställda tåg mellan Bromölla och Kristianstad, vilket egenligen var bra för mig för jag hann komma i tid till skolan för buss var snabbare än tåg. Väl i koslan var det en massa reovisningar om religiösa samfund, som var intressant såklart, särskilt när Eva och Nina rappade om Frälsningsarmén och fick oss alla att sjunga Han har öppnat pärleporten. Men vår redovisning blev kass för det var så lite tid över och Sandra kunde inte vänta till i morgon, som vanligt kunde folk inte föra sin egen talan så jag fick göra det åt dem, vilket betyder att jag tar på mig andras frustration också. Iallafall så vi var tvugna att komprimera oss och vi som hade tänkt spela teater och allt. Bara uteblev. Diskussionen uteblev också. När det väl var över kommer geografiläraren in (han hade tydligen tid) med de mycket exklusiva frågehäftena vi gjort om vulkaner och havet och jordens storlek. Ja då var ju inte vår grupps del med, för jag hade lägt den på anvisad plats flera dagar före inlämning, men tydligen skulle man maila den till honom. Well innan han ens visste det sa han att alla var godkända. Utan att han ens hade koll på att hela vårt arbete fattades. Det känns ju verkligen att han tog denhär kursen på allvar. Åh jag är så förbannad, frustrerad you name it. Fuck jag vet inte var jag ska göra av känslorna. Jag säger som Emma, jag vill bara lägga täcket över huvet och försvinna.

När jag äntligen lämnat regementet C4 så gick jag i stan, köpte en liten julklapp till min boyfriend (hint hint). Jag hann även bli kär i ett par skor som jag tror att jag måste unna mig. Jag hade tänkt komma billigt undan, men har insett att ett par stövlar, snygga stövlar, är svårt att få för under tusen kronor.

image111

Ja sen skulle jag ju ta tåget hem efter en kort dag i skolan och då gick det inget tåg så det blev ersättningsbuss, helt okej. När vi kom in på stationen i Bromölla ser jag min anslutningsbss och tänker -Ja, tänk att Gud är med mig ibland! Innan någon hunnit komma av bussen kör den andra (anslutningsbussen) iväg. Snacka om att bli snuvad på konfekten, fälld på mållinjen, kukhuve. Och ni vet här i Blekinge/nordöstra Skåne går inte bussarna så ofta, 40 minuter väntetid. Under tiden hände lite roliga saker. Bland annat en busschauför som jag tror fått saker om bakfoten eller rattfylla för han körde bussen mot Karlshamn fastän tågen gick på det håller, istället fick ett stort antal människor vänta förgäves på en buss som skulle ta dem till Kristianstad. De var frustrerade, det kan jag tänka mig, att bli avsläppt i världens ände Bromölla utan några  besked om vad som ska komma och när. Jag kommer ihåg första gången jag kom till Bromölla och skulle byta buss, jag var också rädd att det aldrig skulle komma någon och ta mig därifrån. Bromölla är avsky.


My god nu blev jag glad igen! Jag lyssnar på en kanal som bara spelar julmusik och nu spelar de HANSON!! Åh tack! Livet är underbart igen!


07.12.02 Little star up in the sky, in the cellar now you died

Stjärnor
image110
Två stycken hade jag. En röd i glas och en vit i papp. Borta! Borta!
Vårt källarförråd är som ett svart hål, det får plats hur mycket som helst där, men har man väl stoppat in nåt där kan man inte räkna med att få tillbaka det.
Åh jag som hade planerat så fint, jag skulle göra färdigt skolarbetet och när Erik kommer hem vid halv tolv i kväll skulle jag ha satt upp stjärnorna, tänt och fixat glögg och mandlar. Vi skulle dricka upp, titta på våra stjärnor och sova gott. Istållet är det tomt och mörkt. Det blir inte samma sak att dricka glögg om vi inte har fint och mysigt. Fast jag kan väl tända några ljus i stället och köpa en ny adventsstjärna i morgon. De i källaren lär jag aldrig hitta, den lilla i glas var så fin och passade så bra vårt lilla köksfönster. 100 spänn på att jag kommer hitta stjärnan lagom till tjugondag knut.