07.10.30 sool

Erik och jag pratar om att åka på semester i jul. Något varmt helst. Erik föreslog Madeira, men jag lutar mer åt Marocko.

image96

VS

image97

07.10.29 grått, kallt, vackert

Sannerligen. Varje dag borde vara en maskerad. Tänk om jag kommit till skolan denna gråtrista regniga dag och blivit mött av diverse clowner, pirater och kändisar. Jag får väl börja med mig själv.

Men även om det varit gråtrist idag så tänker jag på allt det fina med den kalla och mörka delen av året. Som att sitta i Robbans kök på landet och äta godsaker när mamma Said berättar om när Robban var liten eller att följa med pappa Lasse ut till grisarna och hästarna. Det är snö ute och vi kör fast med vår nya bil och välter ett staket.
Eller att hugga ved i termobyxor och gå in och elda så Eriks rum blir en ångbastu och tuppa av av vätskebrist med taklampan nerskruvad med dimmer.
Eller att dricka te med tända ljus eller att släppa ut hästarna och mocka innan frukost på en helg.
Eller att bara fika bort en hel dag i en dunkel källare med dubbla påtårer och plugga matte tillsammans.
Slippa ha dåligt samvete för att man stannar inne en hel dag och har det mysigt.
Varma kläder och stickade halsdukar också är ju vinterskor så mycket bekvämare än sommarskor.
Röda löv som man kan sparka runt så de virvlar på marken. Filmkväll istället för after-beach. Tjocka pocketböcker, te och tända ljus igen. Luften som blir vit när man andas ut. Himlen grålila innan ett snöfall.

07.10.28 maskerade maskeraden

SHIIII DEN! säger jag bara, vad roligt det var! Maskeraden var ju sjukt fet, alla var snygga på sitt sätt och många hade gjort stora ansträngningar. Yeah!
Allt var sjukt kul, tack Gud för att jag känner Stella!

Några godbitar:
image86
Actiondrottningen Lara Croft

image87
Hennes majestär super-waver Prinsessan Elly

image88
Silly hoes Phlin och Waffer

image89
Stella in wonderland

image90
KURT himselv

image91
Superhjältar i för små kostymer

image92
Han va äcklig. Wolfgang. Men vem var det?

image93
Tengil af Törnrosdalen

image94
Yeah!

image95
Bjorn!

Det var fanatiskt roligt!

07.10.27 It's you and me tonight baby

image85

07.10.20

image84
Det här är slutet på resan och början på en ny
med dig
med dig
med dig

07.10.17 smakligt osmakligt

Här sitter man och surfar i godan ro också hittar jag dethär:
image82

Jag måste nog bojkotta internet, jag mår lite illa.

07.10.17 masqerade

Heureka! Jag vet vad jag ska ha på mig på maskeraden! Det blir fett! FETT! Jag funderade och funderade, men Erik satte in stöten och hjälpte mig med outfitten! Han lånar ut en del prylar till mig också. Jag ska vara någon/något av följande:

fridaimage68image69image70image71image72image73image74image75image76image77image78image79image80image81

SÅ SJUKT BRA! SNYGGVE!

07.10.15 Chao!

image66

I morgon vid den här tiden är det Elly, jag och Manu. Fett ass!
Jag funderar på att ha kläder på mig, men jag vet bara inte vad.

07.10.09 maskerad

Oh! Jag är bjuden på One night only! av Stella och det innebär maskerad. Vad ska jag klä mig i? Det är om två veckor lite mer och jag vet att Stella hade sin dress färdig för flera veckor sen. Panik! 
Jag funderar på nåt sånthär:
image65
Vad sägs?
Tips mottages tacksamt.
Den enda maskeraddräkt som jag fått erbjudande om att låna är en Festis-flaska som Göran tillverkat i kapellväv. Det säger nog mer om Göran än om dräkten.

07.10.08 xxx live show

Idag har vi haft naturkunskap: el och det var lärorikt. Emma och jag byggde detta spektakel:
image63image64
För er som inte kan se vad det är så är det en skokartong som är klädd med svart papper och aluminiumfolie, sen är det en "bur" som Emma tillverkade av aluminiumfolie och en "naugthy dancer" av rosa modellera. Det är också två rosa lampor installerade som fungerar och lyser(!). Allt byggt i pedagogiskt syfte.

07.10.07 superseriös

Jag fick mig en sån funderare häromveckan när vår lektor (adjunkt, något) i Svenska sa i frbifarten att tysta barn inte är tysta av naturen, utan att de har blivit tystade. Det gav mig så mycket att fundera på, om alla tysta barn jag har mött.
Hmm jag hade tänkt skriva ett långt seriöst inlägg men jag fastnade på facebook. Jag skiter i det. So long

07.10.07 Magnus fortsätter...

haha det här var ju bara så ball!
Läs:
Min man stalkar Magnus Uggla

07.10.07 Magnus

När de spelade Magnus Ugglas senaste Pärlor åt svin på radion för en stund sen var jag tvungen att dansa. Och låten gav mig gåshud. Hahaha Det tar emot att erkänna det men jag är nog lika såld på Magnus Uggla nu som jag var när jag var 4 år 1989 och fick kasetten 35-åringen i födelsedagspresent.



Min kära Magnus.

Han har en ganska rolig
blogg med massa tävlingar, just nu håller han på att åka runt till främmande människor och har singstar-tävling. När han var med I Babben & co på tv var det en snubbe som hade vunnit en av hans tävlingar som fick vara med i bandet bakom Uggla.
Han verkar ha ganska långa dagar. Vad gör man när man är rockstjärna och inte sjunger? Han verkar sitta hemma för det mesta eller vara ute och festa. Vilket liv.


07.10.06 välkommen in

Jag ska berätta om vår lägenhet.
Erik och jag har en lägenhet som vi bor i. Den är 42 kvadratmeter stor. Det är trångt. Vi (fast mest Erik) har mycket saker. Städa är tråkigt och källaren är full. Här kommer, helt ocensurerat:

Öllers väg, 3 trappor upp



image56
Köket. I köket är det ganska i ordning. Om man inte öppnar skåp och lådor. Färgen håller på att flagna från luckorna och färgen på väggarna är ljus ljus aprikos. Ugly ihop med grönt. Ja.


image57
Kontoret. På kontoret bestämmer jag, där har jag ockuperat utrymme med mina skolböcker. Kontoret är inte riktigt i ordning, det saknas hyllor på väggen och de ligger under soffan.



image59
Rummet. Ja här kan ni se de olika hobbisarna som finns.
Hobby nr 1: Sängen. Sova och ja.. (både Eriks och min hobby).
Hobby nr 2: I lådan under sängbordet finns lite skönlitteratur (min hobby).
Hobby nr 3: Motorcykelram (Eriks hobby).
Hobby nr 4: Bokhylla med böcker (min hobby) och filmer (Eriks hobby).
Hobby nr 5: Det där gråa ovanpå bokhyllan är en ubåt i plast (Eriks hobby).
Hobby nr 6: Bakom båten ser ni nåt långt som ser ut som fiskespön. Det är det inte, det är hemmagjorda pilbågar (Eriks hobby).
Hobby nr 7: Gitarr (min hobby).


image60
Hallen kan bli ganska fin om vi gör vid lite. Vi har affischer med Jack Sparrow, det gör underverk med väggen.


image62
I hallen finns det kläder. Och skor. Och Kungen finns med på ett hörn. Kan ni hitta kungen?


image61
Badrummet är det äckligaste i hela lägenheten. Jo det är så att vi har haft problem med avloppet. Ett tag luktade det avföring från golvbrunnen i typ ett halvår. En gång bubblade det upp avföring i golvbrunnen, men bara i en liten stund guskelov, då fick vi ringa jourhavande. Ett permanent problem är att det inte är sk fall under badkaret så när man duschar och råkar spruta på väggen så rinner det ut under badkaret och ut på hela golvet. Det ligger en blöt handduk brevid badkaret för att stoppa upp men det är ingen som vågar lyfta upp den och hänga den på tork så den är konstant kall och dyngsur. Och full med ludd och hår från mig. Annars ser ju badrummet rättså trevligt ut så här på avstånd så jag ska inte berätta mer.

image58
Så här har jag det just nu, ganska mysigt ser det ut som, lite växter, lite ljus, lite rustning.

I morgon måste det seriöst storstädas, det känner jag nu när jag ser det såhär utifrån. Röja och slänga YES!


07.10.04 vackoor

image55
Flottigt hår och snor i näsan. Ville bara visa det.

Idag är skorna lite lättare, jag behöver bara komma ut för att saker ska reda sig. Jag blir så sjukt nere av att sitta inne och plugga hela dan. Som igår. Vilken deg.
Idag orkade jag hur mycket som helst. Jag har varit hos Sandra och ätit kilon av vitt bröd, skrivit några planeringar och blåst såpbubblor. Vi jobbade tillochmed över för att prata om praktiken och våra ambitioner. Dom är skyhöga. Eh.
Sen åkte jag hem och glömde bort vår tvättid och körde till Karlshamn istället för att titta lite i affärer. Hittade en fin stickad klänning från Koola Anna (jag vet att jag är hopplöst ute, och att Elly tänkte på stickade klänningar redan förra året vid den här tiden. Men trenderna når inte lika snabbt upp hit, det är trots allt längre till Paris och Milano härifrån än från Limhamn) men den var inte smeksam för min figur. Den krävde en midja som jag saknar. I Karlshamn handlade vi även på Citygross och det kändes nästan som att jag var i Rosengård men ändå inte riktigt. Nä inte alls faktiskt. Jag köpte en ekologisk proviva som inte finns på Willys i Olofström, det var kiwi och päronsmak på den och det låter sjukt äckligt men det kan det vara värt eftersom det är den enda provivan som är ekologisk. Köpte också ekologiska ägg som inte heller finns på Willys. Jag glömde köpa mjöl som var det enda som stog på inköpslistan. Erik köpte naturgodis för 88 kr (!) som vi krängde på vägen hem för att undvika blodsockersvängningsbråk. Det funkade sådär. Nä inte alls faktiskt.

07.10.03 lock och pock

Idag vill jag bara gå och lägga mig med täcket över huvudet. Jag har gjort ansats till det ett par gånger men min pliktkänsla är för stark. Skolböckerna kallar men lockar inte alls. Allt känns bara värdelöst.
Igår träffade jag Jenny i Kristianstad, vi åt thai-mat och sen fikade vi och pratade en massa. Avhandlade viktiga ämnen. Jag älskar verkligen min syster, synd att jag inte kan säga det till henne, vi gör inte sånt i vår familj. Men vi tyckte att det var kul att träffas iallafall och det är viktigt. Jinni Jinni.

Usch och tvi. Ups and downs. Jag känner mig verkligen nere på botten idag så jag överväger att göra ett nytt försök att dra gamla sängkläder över mig. Men jag får ångest då för att jag inte gör nåt. Och läser jag får jag ångest över det. Jag får ångest av det soliga vädret som får mig att känna mig dålig för att jag sitter inomhus. Jag orkar inte ta en promenad.

image54
En lockande syn