07.11.30 bak to skol

Skolan ja, Högskolan Kristianstad, den har jag nästan glömt, men det ska bli kul att komma tillbaka. Jag längtar lite efter mina klasskamrater. Ida och Emma såklart och lilla Stina. Sandra har jag förvisso sett mycket av men henne tröttnar jag inte på.


Balla goa Emma


Den här muskelknutten ska bli rolig att träffa.


Snyggingarna Emma och Tanja också.

Åh jag hade tänkt lägga in fler bilder men palla. Det är inget särskilt urval jag gjort, bara de som var lättast att hitta bilder på på facebook.

07.11.30

"Vad är oddsen för att en vikarie på en förskola ska åka limousin med Wyclef Jean?"
Hoho vilken kille!

07.11.30 Titta på den lille!

image109Cesar Stenström Född: den 26 november 2007
Tid: 17:13
Vikt: 2920 gram
Längd: 47 cm
Kön: Pojke
Mamma: Hanna Isacson
Pappa: Carl-Fredrik Stenström
Bostadsort: Karlshamn
Hälsning: Nu har vår älskade Cesar kommit till världen.













071130 mina kära barn

Mina barn mina barn jag och mina barn jeeej

Idag var sista dagen med mina barn. Tråkigt trist ledsamt. Men ändå helt okej. Man blir ju rörd när man får fina omdömmen, lovord och presenter tillochmed från föräldrarna. Massor av teckningar och ett avskedsbrev (mina parenteser):

"Till skonegen (skåningen, det är jag) och Sanna (det är Sandra som som barnen tycker är lik Sanna Nielsen)! Från Moa T

Hej skonsken och sanna! Jag kommer att sakna
er jättemycket. Gamla get (det är jag) du har jättefina
kläder och det har du ochså sanna.
Kan ni hälsa på oss? Det vill jag jättemycket.
Kom till oss igen!
Hejdå
Från Moa T"

Också är det en liten smilie ritad med sur mun där det står "Moas min" och en pil.

Hon går ändå i 4an så ja, vi är väl populära i alla klasser. Men de kommer inte att sörja så länge, om några veckor har de glömt oss igen.

Goda omdömmen från min handledare också, idel VG i mina omdömmen, gitt! Tony kommer jag med att sakna för han är en trevlig äldre man med lättsam humor och ett mindre allvarligt sätt att se på sitt yrke. Hejdå!

07.11.28

Igår kom Caesar!!! Grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis grattis!! Puss kram Hanna och Fredrik från ex-grannen!

07.11.26 i lögn och ro

Elly säger, eller hon har hört det av en man, men nu är det hennes filosofi också, att man får ljuga i bloggen för att krydda verkligheten lite sådär härligt för att man ska känna sig bättre och för att det ska vara roligare för folk att läsa. Så nu ska jag ljuga ihop min historia.

Åh, vad skönt, jag är precis färdig med min rapport i svenska, om barns läs- och skrivutveckling. Den tog faktiskt bara en kväll att skriva och göra färdigt, och jag skicka den till min lärare nyss och fick ett mail tillbaka att det såg bra ut, så jag kan nog släppa den nu. Har bara oppositionen kvar, och det känns ju rätt lugnt, bara att ge konstruktiv och lite destruktiv (beroende på vems jag ska läsa) kritik till någon i min klass. Ja praktiken är över och min handledare tycker att jag har utvecklats märkbart denna perioden, han sa tillochmed att jag var i princip färdigutbildad. Eller att det kändes så. Sandra och jag fick fina presenter, chokladkartong och presentkort på Karloskar och Kristina, dom är för gulliga i dessa små kommuner, tar verkligen hand om sina praktikanter och anställda. Förra året fick vi rivjärn i present, undrar vad det betydde..

Ja också har ju Erik och jag bokat en resa till Torrevieja, där är 25 grader nere och det verkar som om det kommer hålla i sig, vädret. Farmor och farfar håller ställningarna tills vi kommer, och bakar bröd och kakor till oss.

Okej det var lite lögn och lite sanning, och jag vet, jag är inte så bra på att skriva spännande saker och skriver om skolan fastän jag får ljuga. Okej jag ska försöka:

Idag när jag skulle ta bussen mot Karlshamn hände nåt märkligt. Jag stod där på busshållsplatsen med enbart åkrar omkring mig och plötsligt lystes himlen upp av ett konstigt sken, det var liksom som om det svischade förbi. Inte som strålkastarna på Slagthuset, mer som ett fast sken som kom uppifrån, som från en helikopter med strålkastarljus neråt, fast ännu mer som ett flygande tefat. Men vad vet jag, jag stod ju bara där på busshållsplatsen med enbart åkrar omkring mig.

07.11.25

om en månad blir det:

en sång och en bild

lägg ihop ett och ett.

07.11.23 skraj på natten tuff på dan

All day and all night
I do it all the time
study study study


Jag sitter och försöker skriva mitt islam-arbete men det är så mycket som distraherar. Bloggen, bloggar, facebook, teve och radio.

Helt ärligt så vågar jag inte gå och lägga mig för jag är skraj när jag är ensam. Erik glömde sina nyklar i ytterdörren en hel natt för några dagar sen och jag har fått för mig att någon möjligtvis har tagit nycklarna, kopierat dem, satt tillbaka dem och kommer att låsa upp vår dörr och överfalla mig när jag minst anar. Det kanske låter lite långsökt. Jag är en paranoid chicken, jag vet. Jag måste verkligen sluta kolla på Efterlyst.

07.11.23 visitor boom

Haha här lägger man in en bild på idol-Daniel och får helt plötsligt 35 unika besökare mot vanliga genomsnittet på 5. Och 5 kommentarer på mindre än en timme! hohoho var hittar dom mig?

07.11.23 Daniel my man

image108
SKANDAL!

07.11.23 baby fever

image107
psychobilly.bilddagboken.se

Detta går inte riktigt ihop i mitt huvud. Jag träffade Hampus under en annan period i hans liv. Det är ju kul att se att det går bra för folk! Jag blir ju onekligen sugen. Snart kommer Caesar med. Kraaam alltså!!


07.11.20 nervositet och pedagogik

Fredrik ringde igår. Jag var tvungen att sätta mig ner för jag trodde att han skulle komma med ett glädjande besked, så jag lyssnade noga men hörde bara industriljud i bakgrunden så Caesar har inte kommit än. Men på onsdag är det beräknat, en vecka kvar. Fredde ville vi skulle ses så snart som möjligt så erik föreslog torsdag om en vecka men det kändes lite tätt inpå bebben. Vi får väl se. Jag måste ändå till Karlshamn snart och fixa pass. Jo så är det här i obygden, 4 mil till närmsta polisstation.

Praktiken ja. Idag byggde vi fallskärmar för att se att luft faktiskt kan bära något. Imorgon ska jag skriva poesi med årskurs fyra och fem. De ska göra elvingar:

röd
blod död
laser kärlek kommunism
färg som sätter spår
sår

Elva ord, placerade 1,2,3,4,1 första ordet är en färg.

De ska göra fem sinnen-dikter:

Jag ser syner
Jag hör röster
Det smakar trygghet
Det luktar innestängt
Jag känner ingenting
Allt är precis som vanligt

6 rader på de fem sinnena och en fri rad på slutet.

Haiku:

femton år i år
moppemustasch flottigt hår
vill se flickors lår

Tre rader 5,7,5 stavelser.

De ska även rita kylskåp och sätta upp kylskåpspoesi som jag har skannat och kopierat till dem.
De läser upp sina dikter.
Jag läser dikter av Siv Widerberg och Bob Hansson.

Hoppas det blir kul.

07.11.16 flight 1 to Alicante

Äntligen!
Kanske det blir en resa ändå över nyår.
Turerna har gått såhär: Först tänkte vi ta en restresa till nåt varmt, men vi nöjer oss inte med gran canaria utan ville ha något mer spännande. Sen drog Erik plötsligt in sin mamma och vi skulle åka till Afrika, Indien, Egypten och det kändes dyrt och en svärmorsresa var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, snarare en kärleksweekend. Så  vi la ner det helt. Vi la ner allt helt. Sen kom vi på att Eriks farmor och farfar har hus i Torrevieja i Spanien, och där kan vara 25 grader på vinter om man har tur. Dessutom behöver vi inte betala hotel och vi kan göra vad vi vill där nere och ibland kan vi få middagen serverad på kvällen när vi kommer på kvällen eller så går vi ut själva och äter. Jag vill det! Men jag vet inte var jag ska hitta flygresa ner, kan någon hjälpa mig?! Jag har bara flugit en gång till Mallorca när jag var sju år.

07.11.12 bebi bam!

Shit. Jag fick nyss ett sms av Fredrik. Jag kan inte fatta att bebisen kommer om 2 veckor.  Undrar om Hanna fattar. Det lär kännas iallafall. Magen lär ju vara stor som ett hus. Fast jag träffade Hanna i augusti och då var hon ändå i 6 månaden och det syntes knappt på henne. Bebis i magen, det är helt ofattbart. Det var ju nyss vi var på pizzerian och lyssnade på hårdrock känns det som. Alltså kvällen är bebbe blev till. Shi den. ja jag säger då det, snart får det nog vara min tur. Jag har aldrig ens hållt i en bebis, jag måste ju få prova lite hur det känns nu när Caesar kommer.
Min bästis från lågstadiet är också med bebis, dom ska ha i mars men hennes mage är ju Giant. Nu börjar det krypa närmre, man kommer aldrig ifrån det, det kommer att söka Dig också. förr eller senare...

07.11.11 det var en gång

image103

När jag blir stor (i framtiden) vill jag ha ett hus på landet. Det får inte vara några grannar inpå knuten men heller inte för långt ifrån. Det ska gärna vara en kringbyggd gård, en sån där husen står i en liten fyrkant och inne på gårdsplanen ska det gå några hönor som pickar och en tupp som galer. Några barn (jag vet inte riktigt var de ska komma ifrån) springer runt bland längorna. Jag vill ha hund(ar) och häst(ar) och kanske några får till sällskap. Det ska finnas en örtträdgård utanför köksfönstret och kanske en fruktträdgård med egna äpple- och körsbärsträd. Jag ska ha en man i gummistövlar som har ett intressant jobb, kanske naturguide eller pedagog på ett levande museum. Själv ska jag stå där i rutigt förkläde och gummistövlar och veva i en degbunke och titta ut över slätterna.

Så ser det ut när jag blundar och tänker på framtiden. Det finns inga arbetstider eller räkningar eller familjegräl, ingen förstoppning, inget motorhaveri. Bara harmoni, framtid.

image104

07.11.11 ge mig

Svart städhjälp. Jag skulle verkligen behöva det. Hon (det är alltid en hon) behöver inte vara svart men hon får gärna vara rysk eller baltisk. Hon ska förstå svenska när vi gör upp om städningen men inte när vi pratar skit om henne. 500 kronor i veckan om hon sköter städning, tvätt och disk. Och det kan vara svart tills någon kommer på oss, då gör vi en "korrigering" av skatten i efterhand för det är så det funkar i välfärdslandet.

Undrar om Erik vill vara min svarta städhjälp. Är det skattefusk att betala sin make för städningen?

07.11.10 summa sumarum simma runt

Fredag igen. En vecka på VFU, det har varit mångfasetterat. Första dagen var sjuk, andra dagen blev det bättre, sen blev jag sjuk men var där ändå. Ni kan ju tänka er hur det är att ha feber och ont i huvet med ett okänt antal barn runt om sig. Eller som idag, med tjugo barn i en simbassäng i en simhall som producerade tropisk hetta. Ja men det är kul ändå och skönt att få göra något. I måndags hade vi namnlekar, i tisdags planering, i onsdags matte-observation och halloweenfest (jag var skelett), i går en kaosartad idrottslektion med mycket reflektion, idag simhall, feber, film och handledarsamtal samt några bonusbarn i form av 4-åringar som inte var vana vid tuschpennor. Hoho detta är livet, detta är ett drömjobb, jag vill inte ha något annat. Jo, om det inkluderar autism, downs syndrom eller andra intressanta barn att arbeta med. Men på fritids slipper jag iallafall att torka tonåringar i rumpan.
Åh det är så kul, barn är så.. jag vet inte vad det är med dem men jag vill ha många!

I övrigt så har jag inte träffat min pojkvän på hela veckan nästan. Det är så här som ni vet att han har en (eller egentligen flera) motocross och den är liksom som ett barn. SÅ det måste betyda att han har bra faderspotential, så mycket som han engagerar sig i och lägger tid på denna apparat. Tänk om det hade varit vårt barn, vilken pappa! Söta fina Erik, han har jag inte sett mycket i veckan, dock har han lämnat en del spår efter sig i lägenheten så jag är säker på att han bor kvar. Men såklart, barnen ÄR viktigare än hushållssysslorna, det tycker jag med och så kommer jag också att resonera. Synd att vi inte har barn än.

07.11.02 funkar fredag funkar jag

Idag är en skön dag. Jag vaknade tidigt och tänkte att jag skulle plugga. Gick upp och åt en mumsig frukost (farmors hembakade bröd varmt och rikligt med smör, havremjölk med specialflingor, russin och mandel, nyponsoppa, morotsjuice). Sen bäddade jag och efter det la Erik och jag oss ovanpå sängen och sov bort hela förmiddan. Sen gick jag upp och lagade mat till oss (ris, köttbullar, stekt lök, kokta morötter, brun sås, härlig svenne). Mumsade i oss det, sen planterade jag om några krukväxter, vinkade mannen adjö och gick en promenad. På promenaden träffade jag Fredrik från jobbet, han är skånsk, snäll och pratglad. Gick min promenad i härligt kallt eftermiddagsvintersolsken och precis innan jag gick in träffade jag Esereht från jobbet, hon hade spillt kaffe på sin nya mobil så hon var tvungen att prata i headsetet. Hon såg busy ut, för ni ska veta att här i Jämse är det ingen stress, ingen bussines, här har jag aldrig sett någon med headset och take away-latte. Esereht sa att jag kanske skulle jobba i morgon natt, men hon skulle höra av sig. Det hade varit bra, tjäna lite pengar, laga lite mat.
Nu ska jag skala ett par potatisar och göra i ugnen sen ska jag glo på en film och anti-plugga. Ikväll är jag bänkad vid idol och kanske ännu en film. Auf widersehen! Ditt lilla söta helvete.