08.01.28 de e bara så

Förfest hos Ellen (Welcome back!) med massa gäster (yeah). Sen Drama på Debaser där vi träffade turkiska indie-popare (som ingen trodde fanns, för alla hade fördommar). Dock bara en bild på den manliga och inte den kvinnliga söta turkiska indiepoparen.
image128

image129
Sköna gänget. Killen till höger har bott i Olofström!

08.01.26 Just another cupcake blog

Hej jag har blivit tokig i cupcakes. Cupcakes betyder kopptårta och inte koppkaka, som en del påstår. På internet finns ganska mycket bilder på fantasifulla cupcakes och jag gillar att titta på dem, men jag gillar inte när dekorationerna tar över. Vissa gör cupcakes som bara är fina, det viktigaste tycker jag, är att de är goda. Masha (http://attbakacupcakes.blogspot.com/) gör gooda cupcakes som är fina också, de är inte så fantastiskt överdrivna. Hon är mer inne på att testa olika goda smaker. Men vissa andra, som Blixman, skiter tydligen i smaken och garnerar med grädde för att den är lätt att få snygg och dekorerar med sugarpaste, som inte är särskilt gott. Det här tar ändå priset: Chokladbollsdekorationer gjorda i sugarpaste! Jag hade blivit såå besviken om jag hade satt tänderna i denna:
image127
Tacka vet jag the real thing! Tårtor ska va i första hand goda! Tänk er en tårta som ser jättefin ut på utsidan, men när man skär i den så är det bara sockerkaka, grädde och sugarpaste. Så ytterligt tråkigt.
Nä jag säger då det Hellre ful och spännande än snygg och tråkig.


08.01.25 plusminusnoll

Hej! Idag har jag gått i skolan. Ja det var det. Imorgon ska jag till Malmö och träffa min kära vän Ellen, det ska bli skoj. Jag kanske ska baka och ta med mig. (Om du läser detta Ellen, så har jag inte LOVAT nåt, jag skrev kanske.) Det beror på när jag är i Malmö, jag tänkte att jag skulle gå till Grays och kolla om de har lite roliga strössel.
Ikväll ska jag kolla på en film kanske och äta chips. Nu ska jag äta en sånhär:
image126
Jag har faktiskt simmat tre gånger denna veckan plus att jag varit på djupvattengympa och aqua kick box. Så jag får äta en kaka, fast Erik säger att det är plus minus noll. Men det skiter jag i just nu. Kram på er.

08.01.22 cupcake sadness

Hej! Detta inlägg tillägnar jag Emma som just blivit dumpad via sms av sin på-g-pojkvän. Poor poor Emma, hon är värd att behandla fint.
Om Emma hade bott lite närmre skulle jag ge henne dessa som tröst:
image124

Okej de ser inte så fina ut eftersom glasyren var för kladdig, de var nästan finare innan

image125 

Men god var de, halloncupcakes med apelsinfrostning. Synd att de ser så kladdiga ut och att jag inte visste vad jag skulle dekorera med så det blev inget. Ah huvudsaken är att de är goda. Undrar vem jag ska bjuda på, för i morgon är sim-dag och då är jag nyttig.

08.01.20 cupcakes and classmates

Fredagen var mycket bra. På dagen bakade jag cupcakes, fina och goda blev de. På kvällen var det klassfest i klubbstugan i Vä. DET var nice. Alla var fina och trevliga och ansträngde sig till sitt yttersta i alla lekar och tävlingar. Vi drack öl och åt pizzor och pratade inte alls mycket om skolan, dock skålades det en del för den store John Dewey. Ho vad roligt. Och jag hittade en del nya människor, eller sånna som jag inte pratat med så mycket som visade sig ha en massa goda sidor. Och oanade kompetenser. Som Eva till exempel, hon kan rappa, hon kan sticka och hon har en sjuhelsickes humor. Vi hade breakdance-battle och skaffade oss en del gedigna blåmärken. Vi hade också allsång till Han har öppnat pärleporten för att återuppliva en fin gammal stund. Vi dansade till schlagerhits (yeah) och alla var glada.


image122
Chokladcupcakes med mjölkchokladfyllning och philadelphiafrostning. De var sjukt goda, en av de godaste muffins-med-glasyr som jag har ätit. Själva kakorna blev perfekta, jag följde direktiv från
http://attbakacupcakes.blogspot.com/ om att bara fylla formarna till hälften och det var ganska bra höftat. Frostningen var mycket svårare att lägga på än vad jag hade trott. Kanske var den för fast. Men det var trots allt mina första. Jag gjorde halv sats och tog några styckna själv, resten gav jag till Stinas familj för att hon ordnade skjuts till mig efter klassfesten. Och för att jag inte tyckte att det var sunt att äta upp alla själv.

Nu har jag lånat en kaksprits och en muffinsform av min mamma så här ska det bakas! För att uppväga min nya hobby (jag tänker på kakor hela tiden, olika fyllningar och dekorationer som är möjliga, jag till och med drömmer om dem) har jag börjat simma. Jag var hurtig i veckan och promenerade till simhallen, simmade och promenerade hem. Jag har också anmält mig till någon form av chi-nånting som är typ qi gong i vatten också har jag anmält mig till ett vattengympapass tillsammans med de andra Brittorna och Sivorna. "-Jag lovar att bli en sundare och friskare människa under semestern."

På lördagen var jag ju ganska slagen men eftersom jag redan hade lovat Våffe en helkväll så fick jag hålla mitt löfte. Vi förfestade lite och var på KB och det var roligt som vanligt.

08.01.17 pizza, party och popquiz

HEJ! IDAG ÄR JAG GLAD.
Imorgon är det klassfest! och jag har gjort världens roligaste musik-quiz med världens mest långsökta frågor! JA! tillexempel såhär:

Låt 14.

Vad heter artisten? O-zone

Vad heter låten? Dragostea din tei

Vad heter det kolvätebaserade ämne som förr fanns i kylskåp men som ger negativa effekter på ozonlagret? Freon

eller denna:

Låt 12.

Vad heter artisten? Iron Maiden

Vad heter låten? Bring your daughter to the slaughter

Vilket stort svenskt charkuteriföretag har en del av sin verksamhet i Kristianstad? Scan

Åh vad jag är bra!! En del frågor handlar om klassen och kursen haha mina mates kommer tycka att jag är ännu konstigare än vad de trott. Det ska bli kul kul. Vi ska äta familjepizza och leka roliga lekar för idag slutade vi kursen och på måndag ska vi inte gå i samma klass längre. Så det blir en bra avslutning, hoppas att det blir mycket skandal!

På lördag ska jag till Malmö och ferra med Våffe, det ska också bli nice, fett nice! Kanske Stella också ska med, nice! Hoppas jag orkar med två dagar i rad, jag är inte riktigt van vid det.

Det enda som är tråkigt med i morgon är att mitt sista tåg hem går 22.46. Rolig tid att åka hem. Om jag inte kan ordna skjuts eller sovplats har Sofia erbjudit sitt hem till mig. Fast hon bor ju i Hässleholm så det blir en bit att åka. Well hellre det än att åka hem tidigt eller promenera ensam i Kristianstad till nio på morgonen. Kanske är någon kyrka öppen. Det är det som är värdelöst med att bo här, att förbindelserna är dåliga. Eller förresten är nästan allt värdelöst med att bo här.


08.01.11 i tidernas begynnelse

image117
Ibland kan jag sakna mig själv som jag va då.

image118'
Titta så rolig jag såg ut.

image119
Shit detta kommer jag inte ens ihåg, undrar vem som tog bilden.

image120
åh min fina cykel! jävla skit att den blev stulen.

Nä dags att sluta med nostalgibilder, måste sova gott nu så jag kan vara effektiv med matlagning och besök imorgon. Mammi Pappi Jenni Freddi Erki.

Okej bara en till då. För vänskaps skull.
image121

08.01.11 mums bums

Jag har fått kakinspiration. Jag ska baka chokladpaj nu som vi ska äta när mina föräldrar kommer i morgon. Den är brun med silverkulor på, det kan nog bli snyggt. Fast om jag känner mig själv rätt så blir mina kakor oftas godare än vad de är snygga. Jag ska verkligen anstärnga mig. Jag ska fota resultatet.
Jag ska även försöka mig på några snygga småkakor, kanske syltkakor. För i vår tid är det viktigt att kakorna är snygga och att uppläggningen är tilltalande. Jag ska börja med att försöka göra kakorna snygga. Såhär ska jag försöka göra.

Eller det ska vara min strävan iallafall. Jag är sugen på att köpa en gräddspritsare.

08.01.09 en box för mycket

Min man har köpt en ny spelkonsoll, en svart elit xbox. Vi var i Malmö igår och köpte den, och Erik är inte den som tycker om att snåla så han var tvungen att köpa en ny teve när han ändå var igång. Den vi har är ju så liten, säkert inte mer än 27 tum. Denna teve på 16,7 kg med tillhörande väggupphängning samt xboxen transporterades först med taxi hem till min mamma för lite middag. Sedan med taxi till centralen, tåg och buss hem. Hela kvällen igår gick åt till kopplande och tittande. Teven var till belåtenhet. Idag gick några timmar av vårt liv till att få fast teven på väggen. Ovanför skrivbordet, för den gamla (lilla) teven ska tydligen vara kvar. Skrivbordet som vi köpte för att jag ska ha någonstans att sitta och plugga är nu ockuperat. Den nya stora platta teven ska sitta på vägen och bara användas till nya xboxen. Det var jobbigt att få upp teven på väggen, lite borr blev fel och lite teve satt snett. När den väl var uppe, allt inkopplat, lägenheten storstädad, då sätter sig mannen i soffan vid den gamla (lilla) teven och kopplar in den gamla xboxen och börjar spela. ! va? Har jag burit (nåja) en teve 15 mil och slitit mitt hår för att få den att sitta rakt också ska den inte ens användas när den väl är på plats? Det är ju humor. Jag skrattade lite åt honom.

Nu står han (det är jobbigt att sitta på den hårda skrivbordsstolen, man får ont i gumpen) vid den nya (stora) teven och spelar på den nya xboxen. Han sköter sig, lillen.


08.01.06 sommaren i city 1990

2007 är förbi för länge sen. Summering. Såklart minns jag mest det som hände senast.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Säkerligen. Kanske åkte på semester utan föräldrar. Inget storslaget tror jag.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år?
Jag tror inte jag hade några. Isåfall har jag glömt dem och inte hållt dem. Förra nyår kändes som nyss. Jag vill alltid bli en bättre människa, jag ska försöka göra så gott jag kan.

3. Dog någon som stod dig nära?
Ja.

4. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Fredrik och Hanna blev med Cesar.

5. Vilka länder besökte du?
EH Danmark och Spanien!

6. Är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008?
Harmoni i livet. Att någon kommer ihåg min födelsedag.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför?
17 januari.

8. Vad var din största framgång i år?
Att lyfta luren då och då. Men det ska jag bli bättre på.

9. Största misstaget?
För lite tid spenderad med vänner.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Magkatarren bubblar upp ibland men det är inte så farligt.

11. Bästa köpet?
Skrivbordet gillar jag ganska mycket.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat säkerligen. Jag lägger minst dubbelt så mycket pengar på mat än på hyra. Fast det säger nog mer om attraktionen på detta bostadsområde än om mina matvanor.

15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Babs och jag som sjöng "..det ska va reggae på sommarn och massvis med sol.." liggandes på golvet i hennes rum. Spanienresan med Erik, varje gång jag tänkt på hur fint vi har det.

16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007?
se fråga 15 för sommaren. Början av året ackompanjerades av Imogen Heap och vintern av Lars W.

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare för vissa saker, gladare för andra.

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat vänner, sökt kontakt med folk i skolan. Tagit vara på tiden.

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gnällt och bråkat.

20. Hur tillbringade du julen?
På landet i Ystad med Erik och våra mammor.

22. Blev du kär i år?
Tja, ibland när disken är undanplockan eller middagen färdiglagad pirrar det lite extra.

23. Hur många one night stands?
Samma katt varje natt.

24. Favoritprogram på TV?
Nej. Eller kanske Idol lite bara för Amanda är så het.

25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nä då. Snarare tycker jag bättre om folk nu.

26. Bästa boken du läste i år?
Ojoj det va svårt. Inte var det Orhan Pamuk ialafall, den svarta boken va otroligt seg. Men Jonathan Safran Foers Extremt högt & otroligt nära var ju fin, liksom Torey Hayden-böckerna. Av kurslitteraturen var det nog Wynn Haylen Våga språnget som var mest givande.

27. Största musikaliska upptäckten?
 Imogen Heap och återupptäckten av Magnus Uggla.

28. Något du önskade dig och fick?
Kärlek, utlandssemester, roligt sommarjobb, bra betyg.

29. Något du önskade dig men inte fick?
Tid över, en ny vän.

30. Årets bästa film?
300, Frihetens pris.

31. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
Jag fyllde 22 och kände mig bortglömd, åt bakelse på Liljas konditori och tacos hemma. Av Erik fick jag kärlek.

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Massor.

33. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Klänningar, klänningar, klänningar.

34. Vad fick dig att må bra?
Partaj i Malmö, kärlek och tröst. Erik, familjen. Och den där Dan när vi drack öl i Emmas trädgård och det var nästan varmt och det kändes som på riktigt. Spanienresan var välbehövd också.

35. Vilken kändis var du mest sugen på?
nej tack. Eller jo Amanda Jensen tack.

36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Jag ville skriva klimatfrågan men jag vet att det inte är sanning så jag skriver frågor om skolan för det är mest de diskussionerna som varit heta i mitt liv.

37. Vem saknade du?
Ellen, Elly, Våffe, Linus tusen gamla vänner. Och Erik när jag måste sova själv.

38. De bästa nya människorna du träffade?
Emma och Ida. Therese.

39. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att inte ta något för givet, jag måste också anstränga mig. Inget kommer gratis.


08.01.06 rock n' retarded

Det värsta med att jobba med barn, och då särskilt utvecklingsstörda sådana, är inte att torka bajs som ni kanske tror, utan att när man kommer hem har man så sjukt dåliga låtar på huvudet. Som tillexempel
"..vi har tarzan på middag idag, och han verkar att må ganska bra.." eller kanske "..aldrig, aldrig, aldrig, aldrig har jag sett en rak banan...a.." eller varför inte "..tuggummisången, den är en lång en, världens längsta sång, den lika länge varar, som tuggummit du sparar, en ganska utdragen sång..". Så är det där jag jobbar nu, när jag jobbade i Lund var det likadant, bara andra sånger. Stackars små utvecklingsstörda barn som tvingas lyssna på denna skiten. Konstig nog glädjer musiken dem. Eller kanske de uppskattar tystnaden som uppstår efter skivan tagit slut mer.

08.01.06 En spanior på rymmen

Hej hej jag är hemma igen. Om det märkts att jag varit borta. Spanien var mycket fint väder, mycket kärlek och mycket extra här var det extra.

Ja detta hände:
Jag var nervös to death inför att flyga, men väl på planet var det inte så farligt. Jag trodde först att jag hade en kapare som satt bredvid mig men det visade sig att han var snäll, han sov hela resan.
Vi kom fram och det var sol och nästan t-shirtväder.
Erik kom på att han hade tappat sin mobil på flyget.
Promenader.
Långa Promenader.
Handla i stan.
Handla i köpcentrum.
Tre marknader med massa skräp och lite fina saker. Jag köpte två par skor, sjalar, tröjor, byxor. Billi billi. Erik köpte hejdundrande mycket saker, tre par skor, fyra klockor (fina märken som Cussi och Louis Valentin) och annat billi billi.
Promenera.
Äta massa mat.
Fika i solen.
Sola.
Fika, vi hittade ett ganska omysigt fik vars uteservering serverade sol hela dagen. Där drack vi spansk cappuchino (kaffe med sprutgrädde och ett körsbär på toppen) och färskpressad apelsinjuice.
Utflykt till Elx och Alicante med inkluderade muséebesök och vilsekörningar.
Nyår firades med äcklig indisk mat, öl, finkläder och massa kärlek.
Vi åt kinamat två gånger, pizza och kebab en gång, indisk mat en gång, på en restaurang med svenka menyer en gång, åt ganska mycket ungersk hemlagad, drack öl på en brittisk pub en gång, inte så mycket spansk gastronomi med andra ord.
Erik hittade en vapenaffär som vi besökte flera timmar. Han köpte japanska svärd som jag trodde skule fastna i tullen men det gjorde de inte.
Kärlek och sol.
Sen åkte vi hem.

image116
Jag turistar i en borg i Elx. Det var lite kyligt på morgonen, därför har jag jacka på mig. På dagarna var det tröjväder och tillochmed linneväder om man hade tur. Spaniorerna hade mössa och päls.