08.03.28 Dagens outfit


Det känns ju total onödigt att skriva att kjolen kommer från H&M, strumpbyxorna från Kappahl och trosorna från ICA Maxi, när inget av det finns att köpa längre. Men här är jag. Dagens fittor.
image146
Stökig lägenhet, ingen censur.

Sen bytte jag om för jag fick nya byxor på posten.
image147
Från H&M webshop om det nu är viktigt.

08.03.25 in between - bongo twins

image145

08.03.23 aurovilja

Jag har fått svar från en skola i Auroville, Indien. Jag är mycket välkommen säger de. Ska maila tillbaka och höra närmre om det är säkert att jag kan komma. Jamaica har jag inte hört mer ifrån och det känns som om Auroville är mer min grej. Indien har jag länge velat besöka och Auroville känns som en atmosfär för mig.

"Auroville wants to be a universal town where men and women of all countries are able to live in peace and progressive harmony above all creeds, all politics and all nationalities. The purpose of Auroville is to realise human unity."
www.auroville.org 

08.03.22 inga bromsar för bronsåldern

Jag måste bara skriva att jag är så himla nöjd med min projektgrupp. Kunde inte haft bättre medarbetare. Det går bra för oss. Jag hade lite agg mot temat bronsåldern till en början, men Emmas och Sandras positiva inställning har fått mig motiverad. Jag är skitsugen på att jobba med bronsåldern. Vi har lagt upp veckoplanering med de fyra F:en och de didaktiska frågorna Vad? Hur? Varför? och vi sprudlar liksom av idéer. Det ska bli kul. Klass 3 och 4 ska för alltid minnas arbetet med bronsåldern! Det är det vi strävar efter iallafall.

08.03.20

Idag är det påsk. Jag kände nostalgin komma så jag köpte papp-påskägg med klassiska motiv och fyllde med godis. Mums. Imorgon åker jag till Malmö, umgås med kära mamma, resten av helgen är oplanerad. Förhoppningsvis besök hos min från Kanarieöarna nyss hemkomna storasyster, hon ska få godis och ett paket att dela med sin sambofästman. Ja kanske lite Elly och en eller annan kompis, vi får se.

image143

08.03.17 det är roligt idag

Haha dagens sjätte inlägg. Märks att jag är ledig och klar.


Ni måste ju kolla in denna tjajen:

 


08.03.17 word wide

Nu är det dilemmatiskt för mig. Jag har trådar ut lite varstans i världen angående min praktik. Jag har fått svar av Auroville som jag skrivit om tidigare. Av dem har jag fått svaret att jag helst ska stanna minst tre månader för att praktisera i en skola. Jag har kontakat min handledare och fått klartecken på att jag får stanna mer än tolv veckor. Så nu ska jag maila Auroville och säga det och sen maila de olika skolorna i Auroville som jag har fått kontaktuppgift på. Nu har jag också fått svar från en skola i Kingston, Jamaica som är intresserade och ville veta mer. Så dem har jag mailat om mina pedagogiska avsikter. Men hur gör jag ifall jag är välkommen på flera ställen? Hur ska jag välja och hur ska jag förklara det för dem? Om en månad ska jag ha skrivit ansökningsbrevet till högskolan, där jag på engelska förklarar var jag ska åka, vilka mål jag har och vilka ämnen jag ska undersöka. Bäst att sätta igång direkt!

08.03.17 recept varsågod

image142

Jag lagade mat. Sojastrimlor med ris och varm tomatröra

2 port
2 dl ris
2,5 dl sojastrimlor
1 liten röd paprika
1 tomat
knappt en ½ citron
margarin
malen ingefära
rökt krydda
salt

Koka riset
Lägg sojastrimlorna i vatten i en kastrull och koka upp, låt koka några minuter.
Stek sojastrimlorna i margarin i en gjutjärnspanna, krydda med rökt krydda. Ta ganska mycket så det smakar något. Salta lite. Stek tills de fått lite färg. Lägg upp på en tallrik.

Hacka tomater och paprika. Ta bort skalet på citronen och hacka den. Blanda tomater, paprika och citron och lägg i pannan (glöm inte saften som hamnat på skärbrädan) och värm upp på eftervärmen. Krydda med lite ingefära.

Blanda ris, sojastrimlor och tomatröra, eller ät var för sig. Mums.

08.03.17 exa fixad med flax

Jag har våndats för exa 6 i flera veckor. Efter föreläsning i torsdags släppte det ganska bra. Jag läste färdigt boken på resan till och från Göteborg. Idag skrev jag exan på tre timmar. Fint det. jag som brukar vara ute i god tid, börja skriva en vecka innan inlämning och göra lite varje dag. Nä denna gången var det flyyyt.

Nu ska jag laga mat och ta det lugnt.

08.03.17 våren är svår i år

image141

det snöar i Jämse, på vårt gröna torg
men igår
var det vår
i Göteborg

08.03.17 get down

Ang. föregående inlägg, så är jag ABSOLUT ingen abortmotståndare, om det var nån som uppfattade det så. Jag tycker bara att det är ett svårt etiskt dilemma som en del föräldrar får stå inför. Jag vet inte om jag själv hade velat göra fostervattensprovet för att få reda på eventuellt Downs syndrom.

Dessutom stöter i 80% av fallen kroppen själv bort ett foster med Downs. Så jättestor chans är det inte att man ställs inför dilemmat.

08.03.14 kära lilla krumelur



När man är gravid kan man frivilligt ta ett prov som kan visa om barnet har Downs syndrom (eftersom man kan kolla kromosomsammansättningen och Downs syndrom beror på en annorlunda kromosomsammansättning än "den normala"). Om mamman och pappan får reda på att barnet kan ha Downs syndrom har de möjlighet att ta bort barnet (fostret). Betyder detta att vi kommer att evolutionera bort Downs syndrom helt och hållet? Ska dessa barn inte få födas? Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta. Det är naturligtvis en stor omställning för de föräldrar som får ett barn med detta handikapp, och det medför säkerligen ett annat liv och en tyngre last än med ett "friskt" barn. Och naturligtvis är det upp till de blivande föräldrarna att bestämma om de vill göra abort eller inte, men jag blir ganska ledsen när jag tänker på att dessa glädjespridare till människor ska bli färre och färre. Det kanske är en självisk tanke från min sida, eftersom jag gillar att arbeta med dessa barn. Men alla barn borde vara välkomna till en familj som längtar efter barn. Jag tycker att detta är ett jobbigt ämne. Ett viktigt ämne.

Bilden från
http://puffeltufflan.wordpress.com/2007/04/27/lite-fakta-om-downs-syndrom/

08.03.12 guld silver brons

Jag ska ut på praktik om två veckor. Vi ska jobba i arbetslag med ett tema. Vi hade höga ambitioner om ett bra och spännande och roligt tema. När vi var ute och hälsade på på skolan och träffade vår handledare tyckte hon att vi skulle jobba med bronsåldern. Så det ska vi göra nu.



Vad vet jag om bronsåldern?
◊ Solen var central, man bad till solgudar.
◊ Det var varmare då än nu.
◊ Dom gjorde hällristningar.
◊ Dom lagade mat i grop.
◊ Dom var bofasta bönder.
◊ Dom hade kläder av ull.
◊ Först användes verktyg av koppar men det var för mjukt, så kopparn blandades upp med tenn för att bli hårdare, alltså brons.
◊ När Skandinaverna lagade mat i grop hade Romarna vatten och avlopp inne i husen.

08.03.06 Happy valentine

Nya roliga saker:

♣ Vi har fått praktikplats, och dessutom närmare än den förra.
♣ Jag har fått tips om en by, Auroville, i södra Indien som typ har visioner om en bättre värld. Jag har läst lite om den, och de har ordspråket av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov, och som ni alla vet så är jju jag också kommunist så jag kommer flyta med. Och de verkar ta emot volontärer och studenter med öppna armar och det finns en billingual school som jag har blivit tipsad om av en bibliotekarie på högskolan. Jag har mailat byns volontär-center och väntar på svar. JAA!
♣ Jag är nästan frisk.
♣ Jag har läst en del av kurslitteraturen till idag.
♣ Jag ska få träffa mina fina klasskamrater.
♣ Erik ska laga vår bil.

Jag berättar mer om Auroville sen.

08.03.05 utan man i ett främmande land

Jag håller på att maila skolor på Jamaica och fråga om de vill ta emot mig. Jag får hela tiden felmeddelande av hotmail att adressen inte finns. Det känns lite tråkigt. Sammanlagt har nog 7 mail kommit fram, och frågan är om de kommit fram till rätt ställe och om jag får svar. Oj oj vad jag är utlandspositiv idag.

Det har slagit mig att jag ska vara borta i tre hela månader. Hur ska jag kunna vara iväg från min going så länge? Min klippa, min trygghet, mitt allt, hur ska jag klara mig utan Erik? Och hur ska han klara sig utan mig? Vi har nog varit i från varann en vecka som längst och då har vi säkerligen haft telefonkontakt.
Nu ska jag sitta i ett sjaskit rum i Kingston eller Johannesburg eller Auroville helt ensam och utan min Erik. Jag vet inte om det känns så lockande.

Men jag känner att jag måste göra detta, det är min chans att se världen lite på egen hand men ändå lite tryggt. Jag tror inte att jag skulle våga sticka iväg själv utan mål och syfte, nu blir det ju ändå delvis planerat hemifrån, det ingår i utbildningen och är alltså inte waste of time och folk vet var jag är och kanska kan Erik komma och hälsa på mig där jag sitter i Kingston eller Johannesburg eller Auroville.

08.03.05 life in a list

Roliga saker:

♣ Jag är sjuk
♣ Vi har ingen praktikplats. Vi hade en men blev snuvade på den.
♣ Vi har muntlig examination på måndag som ska handla om något med föräldrar och praktik. Ingen vet.
♣ Jag är sjukt dålig på engelska och vågar därför inte skicka iväg mina brev till utländska skolor.
♣ Det är fint väder men jag är sjuk och kan inte röra mig.
♣ Jag kanske inte kan åka till Malmö i helgen på grund av exan.
♣ Jag var sjuk och Erik var trött igår så vi missade vår tvätt-tid=inga rena trosor på två veckor.
♣ Jag har skitmycket att läsa.


Lite roligare saker:

♣ Jag är på bättringsvägen (tror jag).
♣ Kanske ska till Malmö i helgen.
♣ Jag ska snart äta frukost (dagens viktigaste mål).
♣ Hemma från skolan.
♣ Jag kanske ska utomlands om ett halvår.
♣ Jag har fått samma sommarjobb som förra året.
♣ Jag har fått paket på posten.


08.03.02 fett

Igår var det fest, fett. Bara basgruppen och bara kul. Sällskapsspel och drickaspel. Singstar och guitarrhero gick på maxad volym. Mycket dricka mycket snacks. Sena timmar många minuter.

image140
Snygga kläder vackra sånger.

08.03.01 No nisch no kiss

Jag är på jobbet och klockan är 03:26 och intresseklubben antecknar. Om jag ska lyckas som bloggare måste jag nog nischa mig mer. Det är ju ungefär som i Montecore - en unik tiger där pappan är fotograf och han fotar allt och har inga kunder. När han sen profilerar sig som husdjursfotograf blir han populär. Undrar hur jag ska bli populär. Det känns ju som att det bara är de närmast sörjande som läser. Av medlidande, typ som när jag går på Spårvägens musikkårs konserter bara för att min syrra spelar.

Men vilket område ska jag välja?


Om jag hade orkat bry mig, jag tror att jag byter namn till intresseboken istället.