080628 new hood new home

Erik och jag har fått visningserbjudande på en lägenhet. En tvåa på 66 kvadrat mitt på Värnhemstoget. Det står att det var 661 sökande så jag fattar inte hur vi har kunnat komma så långt fram i kön. Det kan vara så att det är många som har tackat nej eftersom lägenheten verkar vara i ganska dåligt skick plus att det ska göras stambyte under hösten/vintern. Dessutom är det snabb inflyttning, första augusti redan. Men som jag har tänkt och vi har diskuterat så är det okej för oss, jag hinner vara med och flytta våra möbler innan jag åker den 25 augusti, vi säger upp lägenheten i Jämshög nu direkt och har således bara dubbel hyra i augusti och september. Erik får flyttstäda och lämna in nycklarna till Olofströmshus. Han får också måla och fixa i den nya lägenheten som kommer vara tiptop till den 30 november när jag kommer hem från Indien. Det var en bra deal tycker jag. Får se hur det går, kanske är lägenheten i så dåligt skick att vi hellre bor kvar i Jämse, eller så är det någon annan som får den efter visningen. I vilket fall är det ganska fult av MKB att försöka hyra ut en lägenhet med kommande stambyte, då det kan vara så att vi inte kan använda toa och dusch under vissa perioder. MKB kunde ju renoverat lägenheten medan den står tom inågra månader och sedan hyra ut den. Men det blir väl för dyrt.

08.06.23 vackort

Jag såg filmen Frida i helgen, filmen om Frida Kahlo. Åh vad den var vacker. Vacker vacker vacker. Jag tror att jag börjar gilla vackra saker. Jag har inte varit så mycket för sådant innan. En annan vacker sak som jag såg i helgen var Brösarps backar. Namnet är inte så vackert men åh vilken utsikt. Jag var tvungen att springa och skrika när jag var där uppe på toppen. Oooohhh














08.06.23 suge på Indien

Som jag kanske nämnt tidigare har jag haft problem med mitt visum till Indien. Jag fick nämligen ett visum som var för tidigt utfärdat så att det inte gäller för hela tiden jag ska vara borta. Jag har i en månads tid försökt få kontakt med Indiska ambassaden, när jag ringer dit så brukar jag inte komma fram, när jag har kommit fram har jag blivit kopplad till en telefonsvarare som säger att jag ska maila, jag har mailat och inte fått svar. Idag ringde jag igen och fick svar! Av en kvinna som efter att jag förklarat mitt ärende bad mig vänta. Och jag väntade, jag hörde hur folk suckade och bläddrade papper i bakgrundet. Även ett och annat lågmält hej hördes. Vid två tillfällen gjorde någon så att jag fick indisk väntmusik i luren. Efter ganska lång tid fick jag svar av en man, jag förklarade egen mitt problem, denna gången på engelska, och fick till svar att det inte går att ändra datumen på visumet. Jag fick panik i hjärtat men fick tillslut fram att jag kan söka ett nytt visum och då blir det gamla canceled. Puh. Jag ska genast fylla i ett nytt tvåsidigt formulär, betala in 440 kronor, kopiera flygbiljetter och skicka med rekomenderat brev för 50 kronor vägen. Yes.

08.06.08

Det sitter en man i min soffa men jag vet inte vem han är. Han säger att han känner mig men ack så fel det är.

08.06.03 mitt sommarlov

Idag, ja från och med idag är jag befriad från åtaganden. Idag har vi haft uppsatsseminarium och det enda vår examinator hade att säga var Grattis till en välskriven uppsats. Hon hade i stort sett ingenting att anmärka på. Våra opponenter sa att vi behandlar intervjusvaren på ett respektfullt sätt , och visar prov på en kompetent analytisk förmåga. Dessutom sa vår handledare att jag hade fina kläder. Ja det var lite balsam för egot, lite glidmedel för självkänslan, härligt helt enkelt tyckte jag och Emma. Emma, min kamrat och ständige skrivpartner, vad jag kommer att sakna henne nästa termin. Kanske ses vi något i sommar.
Min sommar som förhoppningsvis kommer att innehålla
Älskog
Utflykter med Erik
Spa med mamma och Jenny
En Stockholmsresa med going
Lite Malmövistelse
Någon grillkväll kanske
Mina underbara underliga ungdomar som jag jobbar med
En massa skönlitteratur
Sol och bad och lite regniga filmdagar i soffan