07.09.30 sunday sweetness

Pappa var här i helgen.
Svamp i stora mängder hittades men konsumerades inte.
Hotellmat konsumerades i stora mängder. Apelsinsorbet mmmm..
Viktiga ämnen avhandlades. Inte.
Karrlek. Pappa.


Och jag njuter verkligen av mina lugna ensamma söndagar. 12 timmars lugn och ro. Tid att själv bestämma över. Ofta ser de ut som idag. Köra kära Erik till jobbet, sen långfrukost, lite pluggande, kaffe, te, långkok, bak och god mat, lite teve och film, telefon med mamma, en runda med bilen, lite mer plugg, internet: facebook, lite härlig skönlitteratur och musik, choklad, te och en bra film. Sen hämta Erik och sängdags. Härliga underbara söndag. Jag älskar dem.

07.09.30 ebler

image53

Jag torkar frukt i ugnen. Oerhört energislösande. Fantastiskt bohemskt.

07.09.23 Basgruppskarrlek

Jag gillar verkligen min grupp.
Här är dom andra:
image50
Emma e fet!

image51
Söta Sandra

image52
Osså Dan som inte är med oss längre. Han tyckte pedagogik va skit.

07.09.23 ineffektivt samarbete

Idag tog det bara 7 timmar att skriva två planeringar. Vi är väldigt effektiva i vår basgrupp. Vi har många långa diskussioner och kommer ganska ofta in på sidospår. Som sig bör. Men mycket trevlig söndag. Hemma hade jag bara deppat ihop med nån spännade bok om skrivutveckling. Idag har jag lärt mig att potatis sjunker och äpple flyter. Riktigt varför kom vi inte fram till men små potatisar kan använda äpplen som luftmadrasser.
Såhär såg det ut efter 6 timmar:
image49
Jag tycker att jag fångade stunden.

09.07.22 hobby

Jag måste skaffa mig en hobby. Helt seriöst, idag är det lördag och jag har cyklat in till Olofström där det var skördefest. Jag köpte ekologiskt odlade rödbetor och rättvisechoklad. Jag köpte även en jacka. Sen cyklade jag hem och det enda jag kommer på att sysselsätta mig med är att plugga. Måste jag plugga på en lördag? Tanken slog mig att jag faktiskt får lov att göra något annat. Men jag kan inte komma på något. Jag får nog läsa en av mina deckare.
Jag behöver seriöst komma härifrån. Det är ganska mycket skola nästa vecka och pappa kommer hit nästa helg så den veckan är räddad. Sen ska jag träffa Jenny i Kristianstad en dag i veckan efter men sen får det nog bli Malmö helgen efter det, den 5-7. Jag får väl se om jag hittat mig en hobby tills dess.

På naturkunskapsföreläsningen i måndags fick vi prova på mekaniklego och både Emma och jag var fast! Det var sjukt roligt och vi nästan slogs om bitarna. Vi byggde en visp, en tång, en pedalhink, en vattenkraftdriven slaghammare, en propellersak you name it. Det passade mitt intellekt. Jag borde köpa mig en sats, skaffa mig en hobby.
image48

.

wow! Fyra unika besökare! På en dag!

07.09.20 färgskala

Dagens bild
image47
Jag har ordnat upp lite med klädförvaring. Jag är inte så bra på dethär med kompact living, där man ska ha hyllor och lådor smart ordnade lite varstans i lägenheten. Men jag försöker och detta blev jag ganska nöjd med. Det ser rätt snyggt ut med kläder och handdukar i olika färger ordnade och vikta. Tur att jag inte är goth, det hade blivit enformigt.


nja

Okej jag håller med om att överbilden inte blev så lyckad och inte lika glamorös som på viktiga folks bloggar. Men jag har faktiskt viktigare saker för mig.

07.09.19

Oj jag har tänkt skriva och lägga in massa saker, t ex dagens bild. Jag är ambitös och tänker ta en bild om dagen, synd bara att jag är seg.
En bild från i häromdagenimage41
Åka buss

En bild från igår
image42
Muhammad Muslim och ett korancitat på OH. Föreläsning om att läsa koranen. Mycket intressant. Han var häftig. Han var kommunist 1980 och försökte hitta meningen med livet. Han åkte till Storbritanien och fann Islam. Blev muslim över en natt. Så sa han till mig men det var ett inofficiellt samtal. Han är socialist. Han sa också något som fick mig att tänka. Han är inte bara muslim, han är även socialist och en massa andra saker som man inte tänker så mycket på när någon är muslim. Ofta är de enbart muslimer i folks ögon. Precis som att den islamska tron skulle strida mot några politiska ideal eller miljöfrågor. Tack Muhammad, du öppnade mina ögon lite till.
Hade jag trott på gud hade jag varit muslim. Jag gillar islam, det är den vettigaste religionen som erkänner och accepterar de andra religionerna och deras profeter eller avsaknad av sådanna.


Dagens bild får bli en bild på vårt nya skrivbord och Jag-ska-bara-hämta-mina-tarotkort-draperiet.
image43

07.09.11

Hej du försvann en dag gamla vän
Du fick en kille och ringde aldrig igen
Förutom när han jobbar då kan det va fint
Att ha middag bara tjejer dricka vin

07.09.09 tommy tält och trygghet

well well well vad har vi här då? En som inte är bakfull längre. För dagen.

Elly och Lang följde mig till cyklen igår. Innan dess var vi på Tommyboda 07, och det var årets roligaste festival. Partytält, kallt, öl, korv, skabb, en stor bajamaja (jag tror han som ordnade festivalen bodde i bajamajan..?).
Vi fick tillochmed festivalarmband. Helt underbart!

Tommyboda 07: the pics 
image37
Festivalarmband!


image36
Festivalstämning!


image38
Festivalfolk!

Innan Tommyboda var jag och Elly och drack öl och innan det var jag och Elly och drack öl och åt mat fast då hade vi sovit imellan. Ja i fredags satt Elly och skvallrade en massa, hoppas hon blev tömd på det viktigaste. Det var interesting.
Nu är jag back i Jemse och en distans får mig att tänka varje gång jag är borta här ifrån. Men det är bra, jag ska inte fastna. Inte någonstans. Trygghet sitter inte i staden eller på landet. Tryggheten måste finnas i mig själv. Men snart kommer min närmsta trygghet hem till tryggheten i lägenheten i Jämshög och då ska vi vara trygga hos varandra.

07.09.02 sweetness

badasommar

Det känns avlägstet, men så fint kan vi ha det.

07.09.02 inget vanligt

Idag var min sista dag på tonårskortis. Visst kanske de kommer ringa mig när de behöver en extra vikarie men jag saknar det redan. Det var kul att min sista dag blev med Babbs för det är hon som gjort min sommar värdefull. Vi har dansat till Markoolio och varit på långpromenad idag och dansat igen till sällskapsresan-melodin och vamos ala blöja. Hoho vad jag har skrattat idag och hela sommaren och tänk vad roligt det kan bli när man återupptäcker att man har ett hål i magen som man kan stoppa in ett finger i. Och tänk vad roligt när man kan ligga på golvet och lyssna på musik och sjunga högt och bara skratta med sin kompis. För det är nog vad vi är egentligen. Förbjudna kompisar. Det är ju tyvärr så att det inte bara är till att lyfta luren och slå numret till sin utvecklingsstörda autistkompis när man vill hitta på nåt. Ta en fika eller lyssna lite på musik eller köra en runda. Tyvärr är det inte så lätt. Jag är ganska ledsen över det. Tänk vad kul vi kunde haft om vi fick göra vad som föll oss in. Undrar om föräldrarna hade tyckt att jag var en psykopat om de hade vetat att jag vill umgås med deras märkliga unge. Utan betalning. Dom hade kanske tyckt att det var kul.