08.07.30 Malmö calling

Åh vad jag längtar efter Malmö nu! Hoppas att jag kommer få några kompisar tillbaka.
Denna kvinna hoppas jag på att få umgås lite med:

Jag saknar kvällarna i hennes rum med lp-skivor och rökelse. Hon kan en massa saker som ingen annan har en aning om och dessutom har hon lärt mig allt jag kan om html.

Och en massa andra människor som jag saknar en massa som jag hoppas på att få tid med och att få umgänge ifrån. Lajnos, Ellen, Elly såklart och Staffan och Våfflan min kära, Stella, och några till.

Och nu verkar det som om några av Eriks kompisar ska flytta söderöver också så att han inte behöver vara ensam i storstan. Alex tillexempel (eller Alexandru som han heter egentligen fick jag veta idag), han är härlig och jordnära. Kanske tillochmed Bitte kommer neråt, trots att han inte gillar storstäder. Freddan är sugen på Malmö, han ska bara övertala resten av familjen. Ja så det kanske blir ett gäng som hänger på Värnhemstorget så småningom. Fint det.

Fast lite kommer jag sakna skogarna och sjöarna och åkrarna. Och mostrarna och kusinerna och svärfar- och morföräldrarna.

Vad jag inte kommer sakna är att ha fem mil till sjukhus och för att köpa färg till skrivaren. Att behöva vänta 2 timmar på nästa buss och att alltid behöva köra hem från en fest.

08.07.28 resumé

Bloggen har hamnat på efterkälken i sommar känner jag. Kan det betyda att jag har ett spexit liv utanför internetet? Möjligen. Nu är jag iallafall på jobbet så jag har tid att ploga. Jag har varit på lite små äventyr här i livet. Tillexempel så har jag badat  havet idag. Och i Fredags såg jag Volbeat på Helsingborgsfestivalen och det var gåshud. I lördags var vi ute med Eriks pappa och en båt och en ö och grillade och badade.  Det var fint. Varmt. Också har jag varit på spa med mamma och Jenny och det var också fint men inte så varmt. Jo i säcken som jag låg i med lera på hela kroppen, där var det varmt. Men det var inte så fint väder men man fick iallafall frukostbuffé och det var nice. Ja på måndag eller tisdag flyttar vi till Malmö Värnhem och blir grannar med Lovika. Love bor också på gula gården så vi kan träffas nästan jämt. Han vill säkert ha sällskap när han rögar. Ja också måste vi ju ha inflyttnings och hejdå-fest. För jag har tänkt såhär. Erik har några kompisar, eller särskilt en, som vill ha en trevlig och snygg flickvän som inte är rädd för att packa väskan och följa med på äventyr och som gillar friluftsliv. och jag känner ju en del flickor som skulle passa in där (Elly, han är rätt så snygg, jag lovar!). Ja så jag ser det som min uppgift att sammanföra dessa olika människor. Plus att det är kul med en fest liksom. Och den enda dagen jag kan få ihop känns som den 22 augusti. Då har vi nog hunnit packa upp några kartonger och fått upp soffan. Så ni kan väl boka in den dagen. (ska bara prata med min sambabambo först, men det ska nog gå bra för honom också. ) Fast ni får dricka ur plastglas för jag orkar inte stå flera timmar och diska dan innan jag ska till Indien. Finns det ekologiska plastglas? Ta med dem i så fall. Alla ni är välkomna, jag ska skrapa ihop lite gamla vänner får se hur många det kan bli. Erik får ta med sina snyggisar också såklart så det blir lite nytt kött också.


08.07.08

Woho! Vi flyttar till Malmö om tre veckor. Fick en lägenhet på Värnhemstorget, nära till korvkiosk och lite annat. Det blir kul. Here I come!

08.07.04

I går var jag och min man i Malmö. Vi åkte båt och mamma tog kort med konstnärlig horisontlinje. Vi fikade med min mor på Värnhem och sen tittade vi på en lägenhet som vi har andra tjing på. Jag vet inte om man kan ha andra tjing på något men vi var iallafall nummer två på listan så det är bara de som är nummer ett som ska tacka nej för att vi ska få den. Den hade spegeldörrar och högt i tak, rundade väggar och rutiga förnster, tegelfasad och mysig innerdörr. Prima! Nu får vi inte hoppas på för mycket. Vi var tvugna att skicka in massa inkomstintyg idag, det var jobbigt. En annan bra sak är att jag idag fick tillbaka mitt pass med ett giltligt visum. Finemang. Nu är mitt hjärta lite lättare. Vad som är tyngre är att min man är ifrån mig i dagarna tio. Ensamsömn är dålig sömn, men att sova på en trång madrass i mammas vardagsrum är inte heller någon skönsömn.
(Mannen till vänster på bilden har ingenting med texten att göra.)