Till Elly från boken gott & grönt
1 skivad selleristjälk
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 grovt hackade små paprikor
2 msk rapsolja
1 burk krossade tomater, gärna med chilismak (500g)
3 msk hackad grön chili (konserv i tacosortimentet)
1 tsk malen koriander
1 ½ tsk spiskummin
½ tsk malen kanel
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk bönmix med kryddig tacosås (HP, 420g)

Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Häll på tomater, chili, kryddor, farinsocker och kokaa sakta 5 min. Tillsätt bönor, låt allt bli varmt.

Corn bread
3½ dl vetemjöl
1 dl polenta (majsmjöl)
½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½ dl filmjölk
50g smält smör
2 dl majskorn

Smöra en runt form ca 23cm, bröa med lite polenta. Blanda de torra ingredienserna. Blanda fil, smör och majs i en annan skål och tillsätt till mjölblandningen. Rör ihop smeten och bred ut i formen. Grädda 30 min 200grader tills brödet fått lite färg och känns torrt med provsticka. 

Vassego!

Kommentarer
Postat av: Elly

Ja, men vad trevligt. Så blev det ett inlägg också.
Tackar!

Postat av: Ellen

Jag älskar Cornbread!!!! Fick det hela tiden på jobbet i USA.

fan vad gott. mmmmm

2008-03-01 @ 20:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback